Buurtraad gezocht voor de buurtpleinen

MOvactor, de organisatie in Nieuwegein die zich actief inzet voor de leefbaarheid in wijken en buurten,   is op zoek naar enthousiaste meedenkers om een buurtplein te runnen vol met activiteiten. Deze Buurtpleinen zijn er immers voor de inwoners van Nieuwegein. Daarom is het idee ontstaan om voor ieder buurtplein een buurtraad op te zetten. Wil je meedoen? Meld je dan aan bij MOvactor want samen zal een werkplan gemaakt worden voor het Buurtplein bij jou in de buurt.

In de diverse buurtpleinen worden onder andere activiteiten georganiseerd voor buurtgenoten, jong en oud en zijn belangrijke ontmoetingsplekken in de wijk. ‘MOvactor gelooft in een toekomst waarbij jij, als buurtbewoner, zelf meedenkt over en samen met ons het Buurtplein helpt runnen’ aldus Jaimy van der Veeken van MOvactor.

Samen met de wijkbewoners wil MOvactor gaan bouwen aan mooie ontmoetingsplekken in de wijk vol met activiteiten. ‘Dit is een kans, maar ook best een uitdaging. Er is kennis nodig over de wijk, behoefte van buurtgenoten, kennis over het beheer van een buurtplein en het is belangrijk om draagvlak te kunnen maken bij buurtgenoten’ aldus Jaimy.

Maken van een werkplan
Samen met de buurtraad zal een werkplan gemaakt worden. Hierin wordt uitgewerkt:
– Wat voor programma aan activiteiten is gewenst?
– Hoe houden we rekening met verschillende doelgroepen?
– Wie hebben we nodig om het programma te organiseren, wat vraagt het aan budget?
– Wat is er nodig om een buurtraad samen te stellen?

Doe je mee?!
MOvactor komt graag met iedereen in contact die interesse heeft om mee te denken en samen te werken. Veel of weinig tijd. Samen zal bekeken worden wat de mogelijkheden zijn en wat je als buurtraadslid kunt bijdragen. Hieronder vindt u de diverse contactpersonen bij MOvactor.

Jaimy van der Veeken: jvanderveeken@movactor.nl en 06 43 36 84 25
Chantal Bos: cbos@movactor.nl en 06 14 84 71 19
Bianca Florant: bflorant@movactor.nl en 06 14 84 71 59

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk